Boek rechtstreeks bij het Hotel, beste prijzen beschikbaar. Beveiligde boeking via Cubilis
bekijk beschikbaarheid

The City of Bruges

In Brugge zijn door de eeuwen heen vele kerken, kloosters, abdijen en kapellen actief geweest als centra van het religieuze leven. Dat heeft een rijke verzameling kerkelijk erfgoed opgeleverd. Dit patrimonium getuigt van meer dan enkel het religieuze verleden. Achter de stenen gevels schuilen ook boeiende verhalen over evoluties in onderwijs, economie, maatschappij en cultuur.

Sommige plekken zijn bijzonder, adembenemend, uniek. Je moet ze gewoon gezien hebben. Brugge telt heel wat sfeervolle getuigen van een rijk verleden. Rustig en stemmig, spiritueel of juist heel gezellig.

Brugge telt heel wat shops die net dat ietsje meer hebben: authentieke adressen die je keer op keer verrassen met een uitgekiend of origineel aanbod. De stad staat garant voor een harmonieuze mix van creatieve, hippe nieuwkomers, vintage adressen die grossieren in nostalgie en klassiekers die al vele tientallen jaren deskundig gerund worden door eenzelfde familie.

Brugge is niet zomaar één van de gastronomische centra van Europa. Twee gereputeerde Brugse scholen – Spermalie en Ter Groen Poorte – leiden culinair talent op die internationaal furore maken. De stad zet zichzelf op de kaart met een indrukwekkende lijst van toprestaurants. Niet minder dan 36 Brugse chefs worden aanbevolen door Michelin, GaultMillau en Bibgourmand.

Brugge Werelderfgoedstad

Er bestaan plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo’n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis die haar prompt het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde.